vrijdag 11 juni 2010

Neuzenijs

Rode neuzen of cuberdons .... Daarvan zou ik er héél veel kunnen eten. Een nostalgisch snoepje met veel smaak. Volgend ijsreceptje is eenvoudig te maken en geweldig mega lekker. Het ijs kleurt mooi roze en de smaak is lekker zoet.
De cuberdons in kleine stukjes snijden vond ik een plakkerig onderdeel. Daar ga ik nog iets op moeten zoeken c'est.


Neuzenijs :

Ingrediënten :

* 8 eidooiers * 150 gram fijne kristalsuiker
* 6 dl volle melk en 6 dl room
* 2 kl vanille-essence
* 350 gram cuberdons

Snij de snoepjes in stukjes. Klop de eidooiers met de suiker. Verhit de melk en voeg er al kloppend het eiermengsel bij en laat nu alles al roerend langzaam verhitten totdat het wat indikt. Voeg de helft van de cuberdons toe.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de vanille-essence en de ongeklopte room door. Laat verder goed afkoelen in de frigo.
Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en voeg op het einde de andere helft van de snoepjes toe.
Smakelijk !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor hoeveel personen is dat?
En hoeveel liter is dat?

karien zei

Antwoord op vraag m.b.t. hoeveelheid : reken dat je iets meer dan 1,2 l neuzenijs hebt. Zeker 6 neuzeneters kan je ermee bedienen. Alles hangt ervan af hoeveel bolletjes ijs je serveert aan je gasten ...